Op 11 februari streken leden van de Grote Münsterlander Vereniging neer te Neerijse (Vlaams-Brabant) voor een wandeling en de jaarlijkse algemene vergadering.

De vergadering werd voorafgegaan door een wandeling van 7km  in de omgeving van en in het natuurgebied Doode Bemde dat zich rond de Dijle uitstrekt. Het weer zat ons mee. Hoewel het enkele dagen voordien nog sneeuwde, was die dag de zon van de partij. Dat het een natte winter is geweest, hebben we wel ondervonden. Laarzen waren dan ook geen overbodig schoeisel. Vraag dat maar aan Roxanne, die zowaar meende haar hondje te hulp te moeten schieten toen die een zwempartijtje deed in de Dijle (zie fotoalbum). Het grootste deel van het traject verliep in natuurgebied. De honden konden dan ook maar beperkt los lopen, daarbuiten. In een akker met verwelkte groenbemesting konden ze hun gang gaan. Even de benen strekken zoals dat heet. Ook een passage in de Dijle konden sommigen niet laten passeren.

Juist op tijd arriveerden we aan de vergaderplaats, voor de gelegenheid in Brouwerij De Kroon. In deze brouwerij is het bier van het huis Super Kroon. De moeite om eens te proeven. Maar daarvoor waren we niet naar daar gekomen natuurlijk. Zoals het van elke vzw wordt verwacht, hielden we er onze algemene vergadering om er het vorige boekjaar officieel en reglementair af te sluiten. Elk lid kan er aan deelnemen en indien effectief lid ook een stem uitbrengen voor de agendapunten waarbij dit wordt verwacht. De vergadering gaf kwijting aan het bestuur, keurde de jaarrekening goed, gaf haar goedkeuring aan het voorgestelde activiteitenprogramma en steunde het gevoerde fokbeleid. De leden werden uitvoerig geïnformeerd over de boekhouding en over het recent gestemde fokkerijbesluit van de Vlaamse Regering. Elke Peeters werd aangesteld als nieuwe bestuurder en zal de taak van penningmeester van Koen overnemen. Voor meer details kan je het verslag raadplegen op de pagina ‘Links en documenten’.

Voor de foto’s klik je hier.

Wil je de wandeling zelf nog eens (over)doen, klik dan hier.