Van 6 tot 9 maart vond in Birmingham (UK) de The Crufts plaats, een memorabele hondenshow. Een van onze leden – Dominique van der Auwera – trok er met haar Grote Münsterlander, Brutus vom Oestricher Holz, naartoe. Tijdens deze hondenshow zijn er voorstellingen van de verschillende rassen. Binnen elke rasgroep zijn diverse categorieën: Veteran dog, Puppy dog, Junior dog, Post graduate dog, Limit dog, Open dog, Field trial dog, Special working gundog, Good citizen dog scheme dog. Totaal aantal deelnemende Grote Münsterlanders bedroeg 51, waarvan 30 reuen en 21 teven. Keurmeester (Judge) van dienst was Mrs. Z Thorn-Andrews.

Dominique trad aan bij de Gundogs – Large Münsterlander, in de open dog klasse, waarin 5 reuen deelnamen. Ze behaalde er een vierde plaats. Gefeliciteerd. Best of breed werd de door Engelsen gepresenteerde teef Ch Raycris The Temptress (eigenaars Mrs C & Dr R A W Ogle & Suchett-Kaye), tevens winnaar in haar categorie Field trial bitch en beste teef. Bij de reuen trok A Foxy Gozer Uut ’t Vossebeltseveld (Imp Nld) (Mr R J & Mrs J A Siddons) aan het langste eind als beste reu.

De Crufts is een van de grootste en meest prestigieuze hondenshows ter wereld en wordt jaarlijks gehouden in Birmingham, Engeland. Hier zijn enkele interessante feiten over The Crufts:

  • De Crufts werden voor het eerst gehouden in 1891 door Charles Cruft, een verkoper van hondenkoekjes. Sindsdien is het uitgegroeid tot de beroemdste hondenshow ter wereld.
  • De show trekt meer dan 20.000 honden van over de hele wereld, die meedoen aan een verscheidenheid aan evenementen, zoals gehoorzaamheid, behendigheid en exterieur.
  • De Best in Show-prijs is de meest begeerde prijs op The Crufts, waarbij de winnaar wordt gekroond tot tophond van de show. Winnaars uit het verleden waren onder meer populaire rassen zoals de Labrador Retriever, Cocker Spaniel en West Highland White Terrier.
  • De show is niet alleen voor rashonden, er zijn ook wedstrijden voor kruisingen en reddingshonden. De Scruffts-wedstrijd viert honden van gemengde rassen en hun eigenaren.
  • The Crufts wordt op televisie uitgezonden en trekt jaarlijks miljoenen kijkers. De show is een populair evenement voor hondenliefhebbers en enthousiastelingen om te kijken en zich te laten inspireren door de talenten en capaciteiten van de concurrerende honden.
  • Naast de wedstrijden heeft The Crufts ook een beurs met meer dan 400 exposanten die alles verkopen, van hondenverzorgingsproducten tot gehoorzaamheidstrainingsapparatuur.
  • De Crufts heeft een rijke geschiedenis en traditie, waarbij door de jaren heen veel beroemde honden en handlers aan de show hebben deelgenomen. Het wordt door veel hondenbezitters en fokkers beschouwd als het toppunt van prestatie.