Met 24 waren ze, de Grote Münsterlanders en hun baasjes die op zaterdag 18 juni verzamelden voor de Doedag van de Grote Münsterlander Vereniging. De weerman voorspelde een bloedhete dag met temperaturen die de 30° ruim zouden overschrijden. Dat zorgde vooraf voor enige bezorgdheid omtrent de draaglijkheid ervan. Er volgde een preventieve communicatie over de te nemen voorzorgsmaatregelen. Iedereen arriveerde enthousiast en voorbereid op de parking van Taverne Pallieterhoeve te Booischot.

Er waren drie youngsters aanwezig en de oudste GM telde 7 jaar. Naast de honden waren er uiteraard ook enkele sympathisanten mee die de ‘baasjes’ vergezelden. Voltallig met 30 deelnemers, waren we klaar voor de groepsfoto. Alweer slaagde Willy erin om ons op de gevoelige plaat vast te leggen ervoor zorgend zelf ook op de foto te staan.

Om de warmte zoveel mogelijk te vermijden vertrokken vier groepjes zo snel mogelijk voor hun ‘opdrachten-wandeling’. Van aan de Pallieterhoeve volgden de deelnemers twee lussen, een startend langs de Nete, een ander startend langs het kasteelpark. Willy, Tom, Niels en Koen namen elk een groepje voor hun rekening.

Het kasteelpark bood – naast schaduw – heel wat gelegenheid tot opdrachtjes gehoorzaamheid, apporteerwerk, hindernissen nemen, verloren zoeken. De Nete zorgde voor verkoeling en de honden konden laten zien hoe ze met waterwerk om gingen. Tussendoor waren er ook enkele opdrachten markeren en dirigeren. De verder gelegen vijvers kwamen net op tijd voor een verfrissende plons. Voor de ene hond was het water eerder verkennen, anderen konden apporteren uit stromend en/of stilstaand water of waagden zich aan een over-water-apport. Bij alle opdrachten werd gedifferentieerd naar het niveau van de hond. De begeleider van het groepje paste elke opdracht aan zodat die succesvol konden worden uitgevoerd en gaf tips en aandachtspunten mee voor wie er thuis op wilde voortbouwen.

Tegen de middag verzamelden de groepjes op het terras van de Pallieterhoeve. Een grote treurwilg bood welgekomen schaduw. Het moment om de ervaringen van de voorbije drie uren uit te wisselen. We sloten deze geslaagde activiteit af met een gezamenlijke lunch voorbereid door mensen van Taverne Pallieterhoeve. Als je ooit in de buurt bent … een aanrader!

Voor de sfeerbeelden, ga naar het fotoalbum.