Even een warme oproep om deel te nemen aan de workshop ‘Presenteren’.

De workshop vindt plaats te Ranst op zondag 21 mei. Deze activiteit gebeurt in samenwerking met Evi Bloemen die enkele knepen van het goed voorbrengen van je hond tijdens een show, rastentoonstelling of een fotoshoot, zal aanbrengen. Evi heeft heel wat ervaring met dit presenteerwerk en kan dan ook nuttige tips geven. Inschrijven kan nog tot 14 mei.

Meer info over deze activiteit en de inschrijfmodaliteit vind je hier.

In de namiddag vindt op dezelfde plaats een Test Sociaal Gedrag plaats. Wie deze test nog niet heeft gedaan kan dat daar dan samen met andere Grote Münsterlanders doen. Deze activiteit organiseren we in samenwerking met de Jachthondenvereniging.

  • De test sociaal gedrag is een officiële test van het overkoepelend orgaan van hondenscholen, de Koninklijke Kynologische Unie Sint Hubertus (KKUSH). De test wordt afgenomen door keurders erkend door KKUSH.
  • Je hond dient te slagen in de test sociaal gedrag om te kunnen deelnemen aan het gehoorzaamheidsbrevet, jachtbrevet, wedstrijden en shows.
  • Bij de test sociaal gedrag gaat men na of je hond al dan niet agressie vertoont naar mensen en andere honden. Dit test men aan de hand van enkele eenvoudige oefeningen waarbij je hond in contact komt met andere personen en andere honden. Ook gaat men na of je hond zich normaal gedraagt in het verkeer. Men laat enkele oefeningen uitvoeren op straat of in een straatsimulatie, waarbij je hond een wandelaar, een jogger, een fietser en een auto dient te passeren. De keurders kijken enkel naar het sociaal gedrag van je hond en niet naar de graad van gehoorzaamheid.
  • Om deel te nemen aan de test sociaal gedrag moet je hond minstens 9 maand oud zijn en een chipnummer hebben. Zowel honden met stamboom als zonder stamboom kunnen deelnemen. Een hond die niet slaagt in de test sociaal gedrag mag na 4 maand aan een tweede keer deelnemen.

Naast deze datum staan ook nog andere data en plaatsen testen gepland. Je vindt ze in deze wedstrijdkalender.

Toelichting bij het reglement en de verschillende onderdelen vind je hier.