1/ Onze eerstvolgende activiteit is de AANLEGPROEF voor jonge Grote Münsterlanders. Dertien leden schreven zich in als voorjager voor deze leuke activiteit die de talenten van onze jonge Grote Münsterlanders laat zien. Bij deze proef spreekt de jury zich uit wat de jonge honden van nature uit laten zien. Een deel van de deelnemers doen dit voor het eerst en zonder enige ervaring.

Ook toeschouwers – leden zowel als niet-leden – zijn op deze activiteit welkom om de jonge hondjes bezig te zien tijdens het veldwerk, speurend met het  spel van de wind naar kwartel en fazant, of tijdens hun zoekwerk in het bos naar het ‘verloren’ konijn en eend, en tijdens het volgen van het sleepspoor van eend of het uitwerken van het zweetspoor van ree.

Ben je geïnteresseerd, maar ben je nog niet aangemeld als toeschouwer, doe dit dan snel via het webformulier dat je vindt via de activiteitenpagina. Toeschouwers betalen geen deelnameprijs!

2/ Een goede week later biedt onze vereniging exclusief voor onze leden een interessante ONLINE info-avond aan: BOUW & BEWEGING VAN DE GROTE MÜNSTERLANDER. Mevrouw Lida Reeskamp-Blok – beslagen als keurmeester met een pak kynologische ervaring – zal ons meenemen in het herkennen van een goede structurele samenhang in de lichaamsbouw van een staande hond zoals de Grote Münsterlander. Elementen die belangrijk zijn voor een fokker, maar evenzeer voor een voorjager die een jonge hond kiest of actief is in de jacht en daarbij zijn/haar hond op een verantwoorde manier laat werken.

Ben je geïnteresseerd en nog niet ingeschreven, je leest er meer over via deze activiteitenlink.

Het stuk gevonden!