Voor wie interesse heeft om met de Grote Münsterlander deel te nemen aan veldwedstrijden, de kalender 2023 staat online bij KKUSH. Wij plaatsen die ook op onze website onder ‘Links en documenten’ > ‘Interessante literatuur’, zodat je die via deze weg ook kunt bekijken.

De kalender omvat veldwedstrijden die plaatsvinden tussen februari en eind november. Voor inschrijving kan je terecht bij de contactpersoon die bij de wedstrijdaankondiging staat. Dergelijke wedstrijden vragen voldoende training vooraf om niet direct naar huis gestuurd te worden. Vraag gerust info bij uw jachthondenopleider, jachthondenschool of aan het bestuur van uw rasvereniging. Voor GMVB heeft Tim De Ruymaeker voldoende praktijkervaring om u hierbij op weg te helpen.

Algemeen geldt: “Een veldwedstrijd is een wedstrijd, waarop jachthonden in het vrije veld, jagend vóór of ná het schot, op levend of pas geschoten wild, worden beoordeeld naar de mate waarin zij effectief, op raseigen wijze en in samenwerking met hun voorjager werken.”

Er zijn diverse types van veldwedstrijden welke aansluiten bij de verschillende types rashonden. De Grote Münsterlander werkt in de categorie van de continentale staande honden, waartoe de wedstrijdkalender van sectie 2b (staande honden) zich richt, en waarbij het revierwerk en het voorstaan wordt beoordeeld. Dat betekent echter niet dat je niet met jouw GM zou kunnen deelnemen aan wedstrijden voor retrievers of voor lopende honden.

De deelname aan veldwedstrijden kan bijdragen aan de erkenning van uw hond in het kader van ons fokreglement.

Een deelnemende hond kan tijdens veldwedstrijden – op basis van zijn/haar prestatie – ook een kwalificatie (Goed, Zeer Goed of Uitmuntend) en ook kampioenschapspunten behalen zoals een CACT (nationaal) of CACIT (internationaal). Deze tellen mee voor het aanvragen van werk- of exterieurtitels.

Andere wedstrijdkalenders (retrievers, lopende honden … ): zie website van de KKUSH: https://www.kkush.be/nl/wedstrijden