Op zondag 12 februari verzamelden we traditioneel voor onze jaarlijkse algemene vergadering. Die ging dit jaar terug door te Affligem, deze keer in De Oude Snas omdat De Brouwerij op het laatste moment verstek moest geven wegens omstandigheden. Maar niet getreurd, De Oude Snas bood perfect wat we nodig hadden.

Met tien man en negen Grote Münsterlanders maakten we voorafgaand aan de vergadering een mooie kouterwandeling in de omgeving van de benidictijnenabdij van Affligem, opgericht in 1062 door een heremitische gemeenschap en beschouwd als de meest imposante abdijstichting in de Lage landen. Het was een zalig wandelweertje en de regen die ons vorig jaar overspoelde, was er deze keer niet bij. Willy had voor de gelegenheid twee onaangekondigde foto-assistentes ingehuurd, zodat we toch allemaal tegelijk op de groepsfoto staan. Voor de foto’s, neem een kijkje hier.

Na een wandeling van een goede 7km, kwamen we stipt aan de taverne, waar nog een zestal leden aansloten om onze vergadering bij te wonen. De vriendelijke gastheer had de tafels en de beamer al voor ons klaargezet. De ruimte was juist gepast voor de zestienkoppige vergadering. Aangevuld met een 6-tal volmachten konden we rechtsgeldig vergaderen en stemmen. De vergadering informeerde ons kort geschetst over het in 2022 gevoerde financiële beleid, het activiteitenprogramma en het fokbeleid. Onze vereniging is financieel kerngezond. De leden uitten hun tevredenheid over het rijk en gevarieerd activiteitenprogramma, dat in 2023 nog wordt aangevuld met enkele nieuwe initiatieven. Houd de activiteitenpagina in de gaten! De aanwezigen deden ook nog enkele suggesties en we namen ook een aantal aandachtspunten mee voor het komende jaar. Inzake het fokbeleid besliste de vergadering na extern en intern overleg om enkele kleine aanpassingen te doen aan het fokreglement: een op het vlak van een bijkomend gezondheidsonderzoek voor fokdieren (zie ook ander nieuwsbericht) en eentje over sociaal gedrag. Het volledige verslag vind je hier.

Tussendoor genoten we van een verfrissende Chouffe, een Affligem of een warme chocomelk of koffie. De leden werden getrakteerd voor hun aanwezigheid, met een lekkere huisbereide pannenkoek of wafel. Na een constructieve en voor iedereen verhelderende algemene vergadering, loofden de leden het bestuur met een applaus voor de goede organisaties en om de vereniging in goede banen te leiden. Het bestuur dankte de aanwezigen voor hun deelname en hun positieve bijdrage aan het beleid van onze vereniging.

Wie de wandeling van de algemene vergadering eens wil (over)doen, vindt het traject hier.

Geëngageerd en leerrijk

De moeite waard voor een stop