Half september namen al vier van onze GMVB-leden succesvol deel aan de HZP te Mönchengladbach (DE). Zie hiervoor een eerder nieuwsbericht. Ook Kazan (Ugor van ’t Koppenbergbos) was voor die dag ingeschreven, maar moest annuleren wegens een mankepoot die hij twee dagen voordien had opgelopen. Dan maar geen HZP, zo leek het. De hoop al opgegeven, viel toch nog een late HZP uit de lucht, eind oktober georganiseerd door de Duitse Draadhaar Vereniging. Op naar Nettetal (DE). Naast 11 Duitse Draadharen, 5 Kleine Münsterlanders, 1 Weimaraner, 1 Duitse Korthaar en 1 Duitse Langhaar, dus ook 1 Belgische Grote Münsterlander.

Kazan mocht ’s ochtends vroeg met het waterwerk de spits afbijten; altijd spannend, want bij falen, is de proef meteen afgelopen. Kazan deed het zeer goed. In een ander revier doorkruisten we een bietenveld op zoek naar wild. Ook dat ging voorbeeldig, hoewel het wild niet echt uitnodigde tot voorstaan. Hij stootte er toch als enige een nog niet wakkere fazant uit. Het uitwerken van de sleepsporen en het brengen van zowel haar- als veerwild verliep perfect; strak tempo op het spoor, snel oprapen en voorbrengen, plus afgeven zoals in de boekjes. De honden eindigden de proef met een partij mosterd. Met een strakke wind voor, trok Kazan na enkele slagen vlot aan naar voren, om een eind verderop een fazant voor te staan. Veel beter kon het niet worden. Zo bracht ook onze vijfde Grote Münsterlander het er goed van af op de HZP.

  • Kazan (Koen) 186 ptn. 3de plaats, met een mooie 11 voor het volhardend achternazitten van de eend op het water, én een mooie 11 voor het neusgebruik