Op zondagvoormiddag 22 mei vond een workshop Presenteren in onze vereniging plaats te Nijlen. Evi Bloemen was de geëngageerde en zeer ervaren workshop-begeleider. Vanuit haar ervaringen met het showen van Griffon Korthals en Weimaraner, bracht ze de deelnemers een aantal wetenswaardigheden bij, aangevuld met belangrijke aandachtspunten om al niet van bij het binnenkomen van de ring al de mist in te gaan.

Evi demonstreerde zowel bij de jongste (12-16 weken), de jonge eenjarigen als iets oudere deelnemers, het in presenteerhouding brengen en het draven. Toelichting werd ook gegeven waarom bepaalde zaken belangrijk zijn en waarop de keurmeesters doorgaans letten. Ook gaf Evi bij de correcte demonstraties wat je als hondenbegeleider op de show, rastentoonstelling of clubmatch best niet doet. De deelnemers konden ook zien en uitproberen wat een bepaalde manipulatie van de begeleider bij de hond teweegbrengt: een gewenste (verwachte) correctie, maar vaak ook een stressreactie, een overreactie, uit balans brengen …

De deelnemers probeerden een en ander uit bij hun eigen Grote Münsterlander en ervoeren dat het niet zo eenvoudig is als het lijkt.. Het is duidelijk dat ook het voorbrengen op een show, regelmatige oefening en een geleidelijke opbouw daarbij vereist.

Cindy, Dirk, Dominique, Gino, Ineke, Koen, Niels, Rudolf, Sam, Tim en Willy waren present en kunnen zich alvast met heel wat tips voorbereiden op de eerstvolgende rastentoonstelling of show.

Foto’s van deze activiteit vind je hier.