Op zaterdag 12 maart vond op het landgoed Sandenburg te Langbroek (Nederland) de aanlegproef van de Nederlandse Grote Münsterlander Vereniging plaats. Op een prachtige locatie presenteerden een week na onze eigen aanlegproef, 18 deelnemers hun jonge Grote Münsterlanders op de verschillende onderdelen van de aanlegproef. Elke combinatie probeerde het beste uit zichzelf te halen rekening houdend met en gebruik makend van de aanwezige prikkels. De verschillende ervaren keurmeesters gingen oordeelkundig te werk tijdens de ‘jachtonderdelen’ en keurmeester mevrouw A.M. Reeskamp-Blok nam nam haar tijd om elke hond nauwgezet te observeren en te beoordelen op hun exterieur.

Het podium was net als na onze aanlegproef opnieuw GMVB-gekleurd. Een week na Roborst voerde de combinatie Uvi van de Schransbossen/Ineke Cumps de rangschikking aan als best van de dag. Ook Maria Nieuwenhuis-Wolters mocht met Yris van het Meekenesch terug het podium op. Nico De Bruyn mocht er netjes tussenin en zorgde met zijn Udo van de Schransbossen voor het genderevenwicht.

Dat de Belgische en Nederlandse keurmeesters totaal onafhankelijk van elkaar tot een bij elkaar aansluitende beoordeling komen, is alvast een goed teken wat betreft de jurering binnen onze rasverenigingen. Het is een goede zaak de deelnemers die het podium haalden een stabiel beeld geven op beide aanlegproeven. Dat geeft een goede basis voor de toekomst voor alle partijen.

De volledige uitslag vind  je  hier

Klik hier om de foto’s van de aanlegproef in Nederland te bekijken 2022.

Klik hier om de standfoto’s van de deelnemende honden te bekijken.