In het kader van de verzekering – dekking burgerlijke aansprakelijkheid en persoonlijke ongevallen, waarvan u als lid van onze rasvereniging geniet, is ons door de verzekeringsmaatschappij gevraagd om onze leden te wijzen op het onderstaande.
Wanneer een lid van GMVB zich inschrijft voor een in het buitenland georganiseerde wedstrijd, proef of tentoonstelling, is dit lid en zijn/haar hond(en) ook verzekerd op basis van het lidmaatschap van GMVB en de verkregen licentie bij Vereniging der Afgevaardigden van Koninklijke Kynologische Unie Sint-Hubertus.

Om bij een deelname aan een buitenlands evenement van deze dekking B.A. en persoonlijke ongevallen te kunnen genieten, dient het lid bij de inschrijving zijn/haar licentienummer in te vullen. Wanneer daarvoor op het inschrijvingsformulier geen specifieke invulruimte is voorzien, kan dit eventueel ook in een kader ‘opmerkingen’. Het licentienummer vindt u op de lidkaart GMVB uitgereikt door VdA/KKUSH (zie afbeelding).

Ook keurmeesters die gevraagd worden in het buitenland te keuren of dienst te doen, worden gevraagd om hun licentienummer bij de aanvaarding te vermelden. Dit geldt natuurlijk enkel voor licentienummers die nog geldig zijn.
Deze regel is enkel bedoeld om misverstanden en misbruik te vermijden.