Op zondag 22 augustus namen drie van onze leden (Cindy Gorrens, Willy Ghys en Koen Termont) deel aan de Zuchtschau (vergelijkbaar met onze rastentoonstelling). Net als vorig jaar vond deze exterieurkeuring (bouw en beharing) plaats te Lindlar, georganiseerd door het Verband Grosse Münsterlander, afdeling Rheinland, waarmee wij goede banden onderhouden. Het is dan ook leuk dat wij met enkelen deelnemen aan hun Zuchtschau.

Ondanks de moeilijke omstandigheden waarin heel wat mensen uit de regio door de waterellende van enkele weken terug, waren terecht gekomen, konden onze Duitse vrienden hun activiteit toch organiseren, zij het op een ander locatie, de lokale manege. Chapeau! Er werd een behoorlijk aantal jonge honden voorgebracht, voornamelijk uit nesten van kennel Vom Sülztal en Aus der Stockmannsmühle, maar ook Aus der Voreifel, Heskers, Vom Busshof, Vom Waidberg, Van het Meekenesch, Van Dorka’s Plek en Vom Benstruper Moor tekenden present.

De organisatie was blij heel wat sympathiserende leden terug te zien. Iedereen werd verwelkomd door een emotionele voorzitter Rolf Jansen en het geheel werd muzikaal schitterend opgeluisterd door de Sülztaler Jagdhornbläser. Iedereen werd in de watten gelegd met een broodje-worst, allerlei taarten en een drankje. Uiteraard was de kwaliteit van de beoordeling door keurmeester Hans Wackertapp uitstekend. Ook de weergoden waren goedgezind. Het was een aangename namiddag en het loonde de moeite om de verre rit te maken. Dank aan het bestuur van VGM, Landesgruppe Rheinland.