In een bekommernis om erover te waken dat zowel de fysieke leden van de clubs (in eender welke functie: geleider, pakwerker, keurmeester, instructeur …) als de besturen van de clubs/scholen/rasverenigingen die aangehecht zijn aan onze koepel, op een degelijke basis verzekerd zijn tijdens alle activiteiten die onze kynologische clubs organiseren (trainingen, wedstrijden, BBQ, werkdagen, …), heeft het Bestuur van de Vereniging der Afgevaardigden van de KKUSH, een project ‘licenties’ uitgewerkt en voorgesteld aan de clubs/verenigingen.

Op 10 april 2021 heeft de Algemene Vergadering van de Vergadering der Afgevaardigden van de Koninklijke Unie Sint Hubertus vzw (VdA vzw) het project ‘licenties’ goedgekeurd. Concreet betekent dit dat vanaf 1 juli 2021 alle leden van de clubs, aangehecht aan de VdA vzw, verzekerd zullen zijn met wat in het project ‘het basispakket’ wordt genoemd. Dit basispakket omvat:

  1. Voor de fysieke leden van de clubs:
  1. Een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid tijdens alle activiteiten (sportieve en andere) van de club;
  2. Een persoonlijke ongevallenverzekering tijdens alle activiteiten (sportieve en andere) van de club inbegrepen een dekking voor de hond(en) van de verzekerde tijdens dezelfde activiteiten;
  1. Voor de clubs (= het Bestuur als college en individueel als bestuurslid):
  1. Een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid tijdens alle activiteiten (sportieve en andere) van de club;
  2. Een verzekering bestuurdersaansprakelijkheid;
  3. Een rechtsbijstandsverzekering.

In het project wordt ook voorzien dat elk fysiek lid via de post in het bezit wordt gesteld van een ‘licentiekaart’ die het bewijs is van het feit dat hij/zij recht heeft op de voorziene dekkingen. De details van de dekking en de verzekerde bedragen zijn terug te vinden op de website onder ‘licenties’ (http://www.kkush.be/nl/licenties ).

Voor de periode van 1 juli 2021 tot 28 februari 2022 zal er door de clubs/verenigingen 4 euro per lid dienen betaald te worden. Nadien, vanaf 1 maart 2022, zal de jaarlijkse kostprijs 7 euro per lid bedragen. De clubs zullen voor hun leden deze bijdragen afrekenen met de VdA vzw. Omdat de verzekering natuurlijk maar één keer betaald moet worden, zullen personen die van meerdere clubs lid zijn, vanaf 1 maart 2022 een gedeeltelijke terugbetaling kunnen aanvragen.

Gezien de omvang van de door de VdA vzw aangegane verbintenis, is er voor de fysieke leden van de clubs en de fokkers, lid van een rasvereniging, de mogelijkheid om, op vrijwillige basis, een zeer prijsgunstige internationale rechtsbijstandsverzekering af te sluiten. Ook hierover vindt u alle gegevens op de website van de VdA vzw met de hoger vermelde link.