De grensovergang is versoepeld maar blijft afgeraden, zowel vanuit België als vanuit Duitsland. Er gelden nog steeds coronamaatregelen met betrekking tot reizen naar en van rode zones enerzijds én binnen de hondenfederaties in beide landen geldt ook nog steeds de regel van 4. Sedert begin april waren we hoopvol dat onze VJP zou doorgaan mits die een week uit te stellen. Het bleek evenwel niet evident om binnen de geldende regelgeving deze proef correct te oganiseren. Begin deze week is in onderling overleg met de Duitse keurmeesters beslist dat we dan genoodzaakt zijn de proef te annuleren. Helaas, maar het is niet anders. Ook in Duitsland verlopen de Verbands Jugend Prüfungen dit jaar met voor elke deelnemer een andere jury en in een ander jachtrevier. Uitzonderlijke toestanden. Een luxe die wij helaas niet hebben, daar wij beroep doen op de Duitse keurders en er moeilijk 15 konden laten overkomen.

We zullen onderzoeken of het door Duitsland voorgestelde alternatief – een HZP voor de geselecteerde VJP-deelnemers met aanvulling van het proefonderdeel ‘hazenspoor’ – haalbaar is. Uiteraard in de hoop dat Covid-19 er tegen de herfst het bijltje bij neerlegt. Duimen maar.

Wie van plan was om als toeschouwer naar Melden af te zakken, zal dit dus nog enkele maanden moeten uitstellen. Alvast dank voor jullie begrip.