Zondag 17 januari vond onze nieuwjaarwandeling plaats. Voor een keer (hopen we) was het geen groepswandeling omwille van de beperkingen ons opgelegd door corona. Dan maar deelnemen elk in de eigen bubbel. Er schreven zich 21 deelnemers in met 11 Grote Münsterlanders. Een mooi getal. Helaas dienden op het laatst twee deelnemers af te haken wegens een eerder contact met een corona-besmette persoon.

Het werd zohaast een witte wandeling. Het ganse traject in de omgeving van de Vlaamse Ardennen, was daags voordien in een wit sneeuwtapijt herschapen. De zachte nacht en de regen zorgden er voor dat daar ’s zondags al veel minder van te zien was. De hogere temperaturen en de vele regen van de voorbije weken hadden de ondergrond nogal vettig gemaakt. Dat zorgde bij momenten voor labiele situaties en lastige omhoog lopende paden.

Geen nood echter voor de dappere wandelaars, die afwisselend omhoog en omlaag konden stappen (of glibberen), door mooie bospartijen en langs velden, met hier en daar een mooi uitzicht vanop een Vlaamse Ardennen-heuvel. Om de energievretende kilometers te kunnen verteren kregen de deelnemers onderweg ten huize van Koen een lekker lokaal Adriaan Brouwergebakje aangeboden kregen met een koffie, water of een geestrijker drankje.

Uit de mond van een deelnemer (Cindy):

“Bedankt voor de mooie wandeling, super gedaan! We hebben er met ons drietjes van genoten ondanks de vele modder. Maar dat moet je er bij nemen als echte flandriens. Ik vond het een super initiatief en corona-proof.”

Neem een kijkje in het activiteitenoverzicht voor onze volgende bijeenkomst!

Foto’s van deze activiteit vind je op de fotopagina.