Nieuws
Aanlegproef

Op 17 maart 2018 organiseren we de aanlegproef. Deze proef staat open voor jonge honden geboren tussen 1 oktober 2016 en 30 september 2017.

Voor de meesten is de aanlegproef de eerste kennismaking met een activiteit die wij als Grote Munsterlander Vereniging BelgiŽ (GMVB) voor onze jonge honden organiseren. Het is in de eerste plaats een dag om de aanleg van de laatste lichting jonge Grote Munsterlanders onder de loepe te nemen, maar daarnaast is het ook de ideale gelegenheid om nieuwe zwart-wit eigenaars de nodige tips en adviezen te kunnen geven zodat zijn/haar hond maximaal de kans krijgt om zijn talenten te ontwikkelen.

Wij gaan ervan uit dat elke Grote Munsterlander eigenaar zich bewust een jachthond als kameraad heeft aangeschaft en dat ze dus een hond hebben gekocht die in de eerste plaats voor het jagen is gefokt. Dit houdt bijgevolg in dat onze GMers over speciale kwaliteiten beschikken die alles met het jagen te maken hebben.

Deze aanlegproef heeft tot doel na te gaan in welke mate die speciale kwaliteiten van nature in de GMer aanwezig zijn, zonder dat hij of zij vooraf daarom al kennis heeft gemaakt met de jacht of met jachttraining. Ook al is een GMer een aangename gezelschapshond, in de eerste plaats is het een jachthond en daarom is het belangrijk te begrijpen dat onze zwart-witte er tijdens een wandeling eens van onder door gaat, niet meer wil luisteren (jaja, regelrecht stoppen in de oren heeft) en pas na enig tijd terug komt opdagen.

Om een goede beoordeling van elke hond mogelijk te maken, zijn er een 9-tal onderdelen/proefjes die op deze dag worden uitgezet. Zo is er een sleepspoor met eend, een zweetspoor met reebloed, een veldproef met fazant en kwartel, een proef in het bos voor het opsporen van haar- en veerwild,... Deze proefjes laten toe om inzicht te krijgen in de jachtaanleg van elk jonge GMer en worden geŽvalueerd door een ervaren team van GM-eigenaren met praktische jachtervaring en wedstrijdervaring. Ook wordt er gekeken naar de globale werklust en arbeidsvreugde van de jonge hond en naar de interactie met het baasje.

De 5 honden die tijdens de aanlegproef de beste resultaten behalen op de proeven met levend wild worden bovendien uitgenodigd op de voorjaarsproef die doorgaat op 14 april 2018.

De prijs voor deelname aan deze proef bedraagt 15 euro voor leden en 25 euro voor niet-leden. Inschrijvingen kan door het inschrijvingsformulier te versturen naar elkepeeters1982@hotmail.com en dit vůůr 5 maart 2018.

 

Routebeschrijving:

Neem op de E19 Antwerpen-Breda afrit 3 (Brecht - Wuustwezel) en volg de weg ongeveer 1 km richting Brecht. Sla links de Gasthuisstraat in en volg deze voor ongeveer 2,5 km. Op de rotonde neem je de Malsebaan en ook deze volg je voor ongeveer 2,5 km. Dan sla je links af (scherpe bocht) in de Oostmalsebaan. Na enkele honderden meters zie je aan de rechterkant een klein aarden weggetje richting Vissersclub Ons Genoegen. Parkeren is mogelijk op de parking van deze Vissersclub.

Voor de GPS-gebruikers: Vissersclub Ons Genoegen, Oostmalsebaan (aarden weg recht tegenover nr 15), Sint-Lenaarts

 

Bezoek ook eens de webstek van onze sponsor van de aanlegproef (Steenbakkerij Floren - www.floren.be)