Nieuws
Rastentoonstelling

Op zaterdag 29 augustus 2020 heeft naar jaarlijkse gewoonte onze rastentoonstelling plaats.

 

Plaats: de Grasheidse hondenvereniging:Pastorijstraat 2, 2580 Putte http://www.ghv.be/contact-page/ Zoals steeds koppelen wij aan deze clubmatch een heerlijke uitgebreide barbecue. We zullen dus, net zoals voorgaande jaren, opnieuw van deze dag een leuk onderonsje van Grote Munsterlanderbezitters te maken.

 

Vanaf de leeftijd van 3 maanden, mogen de honden officieel aan de keuring deelnemen, in de "babyklas". Verder is er de mogelijkheid om in te schrijven in de "puppyklas" (6 tot 9 maanden), de jeugdklas (9 tot 18 maanden), de intermediaire klas (15 tot 24 maanden), de open klas (minimum 15 maanden), de kampioensklas (minimum 15 maanden), de gebruikshondenklas (minimum 15 maanden) en de veteranenklas (minimum 8 jaar).

 

De deelnemers worden verwacht tussen 8u30 en 9u. De keuringen gaan om 10 uur van start. Tussen 9 uur en 10 uur worden alle deelnemende honden onderzocht door een dierenarts om na te gaan of zij aan alle voorwaarden voldoen om tot de keuring te worden toegelaten. Monorchide reuen (slecht één teelbal) of gecastreerde reuen worden immers van keuring uitgesloten en ook honden met zichtbare, erfelijke fouten mogen niet aan de officiële tentoonstelling deelnemen.

 

Volgens de regels van Sint-Hubertus zullen eerst alle reuen worden gekeurd, beginnende bij de babyklas reuen en eindigend bij de veteranenreuen. Daarna pas komen de teefjes aan de beurt. Dit om te voorkomen dat eventueel bijna loopse teven de reuen zenuwachtig zouden maken tijdens de keuring. Na keuring van elke categorie wordt aan de keurmeester gevraagd om een woordje uitleg te geven over het "hoe en waarom" van zijn oordeel.

 

's Middags kunnen de daarvoor ingeschreven aanwezigen aanschuiven aan een heerlijke BBQ gebracht door het bestuursteam van de GMVB. Naargelang het aantal deelnemers, wordt hiervoor de keuring onderbroken of afgerond.

 

In de namiddag worden indien nodig, de keuringen voortgezet. Daarna is de proclamatie voorzien en worden de prijzen uitgedeeld.

 

Zoals de vorige jaren is er een medaille, geschonken door de KMSH, voor de beste reu en de beste teef, en een beker geschonken door de Vergadering der Afgevaardigden van de KKUSH, voor de Beste van het Ras "BOB". Voor honden geboren na 1 januari 2008, is voortaan een 'Certificaat conformiteit met de rasstandaard' (LOSH certificaat) vereist indien er met de hond gefokt wordt.

 

Wij hopen op een massale opkomst van onze leden en sympathisanten.

 

Inschrijvingen kunnen doorgegeven worden door het inschrijvingsformulier per mail te versturen naar torfs.natasja@gmail.com en dit vóór 10 augustus 2020

Opgelet!

 

Wegbeschrijving:

 

Kostprijs:

Leden betalen 20 € voor de eerste hond, en voor alle volgende honden van dezelfde eigenaar wordt 15 € gevraagd.

Niet-leden betalen 35 € per hond.

De kostprijs voor de barbecue is 15 € per persoon en voor de kinderen van 6 tot 12 jaar bedraagt de kostprijs 7,5 €.

 

We vragen om het te betalen bedrag vooraf over te maken door storting op de rekening van de vereniging (IBAN BE77979242261242, BIC ARSPBE22, op naam van de GMVB, Dutselhoek 6, 3220 Holsbeek). Wij vragen je vriendelijk om ook je naam en de naam van de ingeschreven hond(en) te vermelden.

 

Wie een 'Certificaat conformiteit met de rasstandaard' (LOSH certificaat) op onze rastentoonstelling wil behalen, moet dit duidelijk op de inschrijving aangeven, en het reeds ingevulde certificaat meenemen naar de wedstrijd (afgeven aan het secretariaat). Het formulier kan je downloaden op de site van KMSH.