Pups

Indien u meer info wil over het ras mag u steeds contact opnemen met een van onze bestuursleden. Meer info over pups en verwachte nesten kan u bekomen bij Tim De Ruymaeker (email: deruymaekertim@gmail.com ).

 

Wanneer u iemand kent die de aankoop van een Grote Münsterlander overweegt, informeer hem/haar dan dat deze actieve jachthond nood heeft aan een degelijke opvoeding. Als huishond is de Grote Münsterlander zeer aanhankelijk en gehecht aan zijn gezin en zijn territorium. Hij is zeker geen allemansvriend, hij is waaks van aard, zonder daarom agressief te zijn. Desgevallend zal hij zijn roedel beschermen, al zal hij door zijn intelligentie vlug beseffen wie al dan niet kwade bedoelingen heeft. Daar hij nogal dominant van aard kan zijn zal men bij zijn opvoeding zeer consequent te werk moeten gaan.

 

Met een goed opgevoede Grote Münsterlander kan men naast de jacht ook praktisch alle andere hondensporten beoefenen. Een basisopleiding bij een plaatselijke hondenschool is vaak een must. Voor jachtopleidingen kan er contact genomen worden met één van de verschillende jachtopleidingsgroepen die in België specifieke opleidingen organiseren. Het is raadzaam om voor de aankoop van een pup al eens een bezoekje te brengen aan één of meerdere jachtopleidingen opdat een nieuwbakken eigenaar van een Grote Münsterlander op het juiste moment de jachtgerichte training kan aanvangen.

 

De gemiddelde prijs voor een pup in België en de omringende buurlanden is 800 tot 850€ (Prijzen variëren doorgaans tussen de 700 en 1000€).

 

Nieuw dekbericht.

fokker: Bruno Willaert - kennel van de Zuidlede Lena vom Felsenhof
x
Falk vom Wenningshof